باتری ضد اشتعال یو پی اس یکی از مهم ترین قطعات در سیستم یو پی اس میباشد که به وسیله یک فرآیند الکتروشیمی شارژ و دشارژ میشود. باتری یو پی اس به عنوان منبع انرژی، توسط شارژر یو پی اس شارژ میشود, ولتاژ مورد نیاز باتری یو پی اس، ولتاژ DC است. در واقع توسط شارژر ولتاژ برق شهر (AC) به ولتاژ باتری (DC) تبدیل شده و این فرآیند بصورت ادامه دار، انجام میپذیرد.
نحوه دشارژ باتری یو پی اس بستگی به میزان انرژی مورد نیاز تجهیزات برقی متصل یو پی اس دارد. با استفاده از انرژی ذخیره شده در باتری یو پی اس، UPS قادر به تامین ولتاژ به تجهیزات در زمان بی برقی میباشد و این فرآیند تا زمانی که انرژی در باتری به پایان برسد ادامه دار است. در این مرحله، باتری یو پی اس باید مجدداً شارژ شود تا بتواند انرژی لازم را برای سیستم یو پی اس را مجدد فراهم کند.
در نظر داشته باشید برای افزایش میزان برق دهی، یو پی اس در بی برقی میتوان با افزایش آمپر ساعت باتری ها زمان برق دهی را افزایش دهیم.
پیش از بررسی کاربردهای باتری ضد اشغال سیلد اسید ، بهتر است بررسی کنیم که اصلا این باتریها با نمونههای عادی چه تفاوت ساختاریای دارند و چه چیزی باعث میشود که این باتریها در برابر اشتعال و یا انفجار مقاومتر باشند؟
دلایل مختلفی میتوانند باعث آتش گرفتن باتریهای یو پی اس شوند که در بین مدلهای مختلف این باتریها، باتری سیلد اسید (یو پی اس) بیشتر از همه نسبت به اشتغال حساس است. از این رو تحقیقات برای ساخت باتریهایی با خاصیت ضد اشتعال و حتی ضد انفجار در بازار صنعت و حتی دانشگاهها شروع شد و تا به امروز نیز ادامه دارد.
ساختار باتریهای سیلد اسید عادی با باتریهای سیلد اسید ضد اشتعال تفاوت خیلی زیادی ندارند و عملکرد آنها نیز یکسان است. اما در این بین فناوریهایی وجود دارند که بدون دخالت مستقیم در ساختار باتری میتوانند از آتش گرفتن باتری جلوگیری کند. این فناوریها معمولا با نامهای بازدارنده شعله و یا مکانیسم بازدارنده شعله شناخته میشوند و روشهای مختلفی هم برای اجرای آنها وجود دارد.
به عنوان مثال، یکی از رایجترین و کاربردیترین فناوریهای بازدارنده شعله، یک لایه محافظتی است از مواد تشکیل دهنده خاصی تشکیل شده و دور ساختار اصلی باتری را کاملا در بر میگیرد. این لایه به شدت در برابر آتشسوزی مقاوم است و از طرفی گرمای زیادی را به ساختار القا نمیکند و امکان دفع حرارت از آن وجود دارد و در این شرایط، حتی اگر ساختار اصلی باتری هم آتش بگیرد این لایه اجازه شعلهور شدن آتش را به آن نمیدهد! البته لازم به ذکر است که برخی از انواع مواد شیمیایی ضد اشتعال برای باتریها سمی هستند و در صورتیکه با این باتریها سروکار دارید باید مراقب سلامتی خود باشید.
باتری ضد اشتعال یو پی اس باید هم از لحاظ جنس بدنه و هم از داخل باید ضد اشتعال باشد. توجه کنید که حتما روی باتری علامت ضد اشتعال وجود داشته باشد و روی باتری FLAME RETARD نوشته شده باشد.
بازدارنده شعله مادهای است که در ساخت تجهیزات گوناگون به کار میرود تا از ایجاد شعله و آتشسوزی در آنها جلوگیری کند. وقتی که پای ساخت باتری ضد اشتعال یو پی اس در میان باشد، این بازدارنده شعله مادهای نیست بجز تری فنیل فسفات.
از این ماده شیمیایی برای ساخت باتری یو پی اس استفاده میشود. این ماده به این صورت عمل میکند که وقتی دمای باتری به 150 درجه سانتیگراد و یا بالاتر رسید و پلاستیک باتری ذوب شد، از ایجاد شعله جلوگیری میکند. به عبارت دیگر، با ذوب پلاستیک باتری، تری فنیل فسفات نیز آزاد شده و میتواند جلوی احتراق را بگیرد. عملکرد این ماده شیمایی بسیار سریع است و تحقیقات نشان داده که تنها در مدت زمان 0.4 ثانیه عمل خواهد کرد.
باتری هایی که دارای قابلیت ضد اشتعال هستند، معمولاً از جنس موادی ساخته شده اند که در شرایطی که دمای بالایی درون باتری ایجاد می شود، نمی توانند شعله و آتش سوزی را ایجاد کنند. همچنین، طراحی باتری های ضد اشتعال به گونه ای است که در صورتی که باتری به هر دلیلی آسیب ببیند و شکسته شود، احتمال خطر آتش سوزی کاهش می یابد.
بنابراین، قابلیت ضد اشتعال باتری بسیار مهم است و باعث کاهش خطرات ناشی از آتش سوزی می شود. در نتیجه، انتخاب باتری هایی با قابلیت ضد اشتعال، به عنوان یکی از معیارهای انتخاب باتری ها به شمار می رود.